BPSC w mediach 📣 Listopad 2023
XVI Forum Rynku Spożywczego i Handlu
Nie mogło na nim zabraknąć!
Nasz ekspert - Andrzej Szubryt wziął udział w debacie dotyczącej cyfrowej transformacji branży spożywczej, a także wraz z Marcelim Milą odpowiadał na wszystkie pytania uczestników związane z systemem ERP BPSC i digitalizacją branży spożywczej.
Uniwersalny model czy rozwiązanie „szyte na miarę”? Cyfrowe wybory branży spożywczej
Firmy z sektora spożywczego mają różnorodne potrzeby i wymagania, a dodatkowo muszą przestrzegać norm związanych z bezpieczeństwem i żywnością. Jak zatem znaleźć partnera informatycznego, który dobierze i zaimplementuje optymalny system cyfrowy i będzie go dostosowywał do zmieniających się wymagań rynku?
W jaki sposób systemy ERP przyczyniają się do poprawy efektywności operacyjnej i optymalizacji procesów biznesowych?
Systemy ERP stanowią nie tylko oprogramowanie, lecz kluczowy składnik sukcesu dla wielu przedsiębiorstw na polskim rynku biznesowym. Oparte są one na integralnym zarządzaniu procesami, finansami, produkcją oraz sprzedażą, co kreuje możliwości, o których jeszcze kilka lat temu mogliśmy jedynie marzyć. Warto bliżej przyjrzeć się, jakie korzyści i wyzwania niesie ze sobą szybsze wdrożenie systemów klasy ERP na naszym rynku.
Przygotowania do transformacji cyfrowej. Jak firmy odnajdują się w nowej, technologicznej rzeczywistości?
Dla wielu firm z sektora spożywczego implementacja systemu cyfrowego to duży skok technologiczny. W takim przypadku odpowiadamy nie tylko za wdrożenie nowych rozwiązań, ale także za konsulting – przekonuje Andrzej Szubryt, Pre-Sales Manager z Biura Projektowania Systemów Cyfrowych. Z przedstawicielem katowickiej firmy BPSC rozmawialiśmy w trakcie Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
KSeF | Krajowy System e-Faktur
Optymalizacja Procesów Fakturowania: KSeF i ERP 'BPSC' - Nie Przegap Naszego Webinaru! 🌟 Chcesz lepiej zrozumieć Krajowy System e-Faktur (KSeF) i odkryć, jak może on ulepszyć procesy fakturowania w Twojej firmie? Dołącz do naszego webinaru! Nasi eksperci, Magdalena Kluba, Gabriela Dulik oraz Robert Pisek, zapewnią wszechstronne spojrzenie na to, jak KSeF wpływa na procesy biznesowe i fakturowanie.
👉 Uczestnictwo w naszym webinarze to świetna okazja, aby dowiedzieć się więcej o KSeF i poszerzyć swoją wiedzę na temat efektywnego zarządzania fakturami. Na koniec wydarzenia odbędzie się sesja Q&A.
Rewolucja w systemach wagowych
Systemy wagowe stanowią kluczowy element w procesach produkcyjnych przemysłu mięsnego, gwarantując integralność łańcucha produkcyjnego. System Sterowania Produkcją Procesową opracowany przez BPSC jest owocem wieloletniego doświadczenia i dogłębnego zrozumienia potrzeb rynku. Odeszliśmy od dostosowywania naszego systemu do niestandardowych wymagań każdej firmy na rzecz stworzenia standardu obsługi dla branży, czego brakowało na polskim rynku.
Groźna bakteria w żywności. Jak sobie poradzić?
Konsumenci oczekują precyzyjnych informacji o pochodzeniu żywności i możliwym wpływie na zdrowie. Kluczową rolę odgrywa tu przejrzystość i dostępność danych w czasie rzeczywistym, co pozwala na szybkie zapobieganie rozprzestrzenianiu się zakażeń.